banner38

banner21

banner13

banner25

banner28

"Krediye ulaşmak kolaylaşıyor”

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) online seminerlerinde KOBİ Danışmanı Sinem Toplan’ı konuk etti.

GÜNDEM 16.05.2020, 14:48
"Krediye ulaşmak kolaylaşıyor”
banner23

Programda kredi imkânlarına değinen Toplan, “Her geçen gün krediye ulaşmakla ilgili destekler artıyor, vatandaşların ve şirketlerin krediye ulaşması kolaylaşıyor” dedi.

NOSAB sosyal medya hesapları üzerinden, pandemi sürecinde sanayicileri ilgilendiren konularda seminerler düzenlemeye devam ediyor. NOSAB canlı yayınının konuğu olan Finans Kontrol Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı ve Akredite KOBİ Danışmanı Sinem Toplan, kredi imkânlarını değerlendirdi.

Covid-19 sürecinde hem vatandaşların hem de şirketlerin finansal açıdan bir takım sorunlar yaşadığını söyleyen Toplan, bu süreçte özellikle kamu bankalarının elini taşın altına sokmasıyla krediye ulaşmanın kolaylaştığını kaydetti.

“BANKALAR KREDİ KOLAYLIĞI SUNDU”

Koronavirüs salgınının şirketlerin faaliyetlerini durdurmasına sebep olduğunu ve bunun da para akşında sıkıntılar yarattığının altını çizen Toplan, bankaların bu süreçte şirketlere ve vatandaşlara kolaylık sağlayacak krediler sunduklarını söyledi. Toplan, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) aracılığıyla Nefes Kredisi tekrardan devreye girdi. Bu kredinin güzel yanı faizinin düşük olması ve 2020 yılında geri ödeme alınmaması. Bunu şimdilik sadece bir banka uyguluyor ama diğer bankalar da bu krediyi uygulamaya başlarsa, bundan daha fazla firma faydalanabilir” dedi.

Salgın döneminde düşük gelirli vatandaşlara destek olmak amacıyla sunulan bireysel temel ihtiyaç destek kredisi hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Toplan, “Bu kredi ilk olarak hane geliri 5 bin TL’nin altında olan vatandaşlarımız için ortaya çıktı fakat daha fazla geliri olanlar da bundan faydalanabiliyor. Bu kredide faiz oranı 0,49 oranında. Buna tüm vatandaşlarımızın başvurmasında fayda var” diye konuştu.

TOPLAN, EXİMBANK’IN KREDİ İMKÂNINI HATIRLATTI

Bankaların bu süreçte ihracatçı firmalara ve girişimcilere de önemli destekler sunduğuna dikkat çeken Toplan, “İhracatın durma noktasına geldiği salgın döneminde, siparişler tezgah üzerinde kaldı. Firmaların bu siparişlere bağladığı, gelecek paraları vardı. Bu zararı karşılamak için, ihracat durumunu sevkiyat faturalarıyla kanıtladığınızda Eximbank’tan kredi kullanma imkânınız var” şeklinde konuştu.

KOSGEB’in de girişimciler için değerli destekler sağladığını hatırlatan Toplan, “İşsiz olsanız bile, iş kurma fırsatının peşinden gidebilirsiniz. Devlet destekleri bu noktada çok iyi durumda” dedi. Bankaların bu zor süreçte yapılandırmalarla da destek sunduğunu kaydeden Toplan, yapılandırma talebine başvuran vatandaşların rahatça sonuç alabileceğini sözlerine ekledi.

KOBİ Danışmanı Sinem Toplan konuşmasının sonunda, katılımcıların sorularını da yanıtladı.

banner24
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner36
banner31
12°
parçalı bulutlu
banner39
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?