banner38

banner21

banner13

banner25

banner28

MODEF, Haziran’a ertelendi

Dünyayı saran koronavirüs salgını, 43. MODEF Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı’nı da vurdu. İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, fuarın 8 – 13 Haziran tarihlerinde yapılacağını duyurdu.

GÜNDEM 21.03.2020, 17:21 24.03.2020, 02:03
MODEF, Haziran’a ertelendi
banner23

Ticaret Bakanlığı’nın, Türkiye’deki tüm fuarları 1 Mayıs’a kadar erteleme kararının ardından, İTSO Yönetim Kurulu, 43. MODEF Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı’nı 8 – 13 Haziran tarihleri arasında yapma kararı aldı. Fuar için çalışmaların aynı yoğunlukta devam ettiğini belirten İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Nisan’da yapmayı planladığımız fuarımız için çalışmalarımızın birçoğunu tamamlamıştık. 8 – 13 Haziran tarihlerinde düzenleyeceğimiz fuar için de aynı hızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hem yurtiçinden, hem de yurtdışından katılımcıları fuarımıza bekliyoruz” dedi.

“FUARIN VERİMLİ GEÇECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Şu anda dünyanın hiçbir yerinden fuar yapılmadığına ve fuarların ileri tarihlere ertelendiğine dikkat çeken Uğurdağ, “Ramazan Bayramı’ndan hemen sonra yapacağımız fuarın, gerek iç piyasa gerekse de dış piyasa anlamında oldukça verimli geçeceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

İNEGÖLLÜ FİRMALARIN İHRACATI ARTARAK DEVAM EDİYOR”

Koronavirüsün tüm dünyayı hem sağlık, hem de ekonomik olarak etkileyen bir salgın olduğuna değinen Uğurdağ, virüsün ekonomik etkisinin her ülke açısından farklı olacağı öngörüsünde bulundu. İnegöllü firmaların ihracatının artarak devam ettiğini vurgulayan Uğurdağ, “Gümrük kapılarında yaşanması muhtemel problemlerden dolayı biraz sıkıntı yaşayabiliriz. Onun haricinde bir tedirginliğimiz yok. İhracat odaklı sevkiyat noktasında, yaşanması muhtemel sorunlar minimuma indirilirse, bu süreçte üst düzey bir sıkıntıyla karşılaşacağımızı düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

“FİRMALARIMIZ TEDBİRLERİNİ ALIYOR”

Başkan Uğurdağ, İnegöl’deki firmaların virüse karşı gerekli hijyen tedbirlerini aldıklarının altını çizerek, şunları söyledi:

“Biz firmalarımızla mütemadiyen görüşüyoruz. Onlara daha tedbirli ve planlı olmalarını öneriyoruz. Firmalarımız da tavsiyelerimize uyarak tedbirlerini alıyorlar, konum, mekan hijyenlerini sağlıyorlar. Ancak bu noktada, bireysel hijyen büyük önem taşıyoruz. Her vatandaşımız kendi hijyenine dikkat etmeli.”

FIRSATÇILARA ÖDÜN VERİLMEYECEK

Bu dönemde ortaya çıkabilecek fırsatçılara asla ödün vermeyeceklerini vurgulayan Uğurdağ, İTSO olarak, disiplin kurullarını faaliyete geçirerek, fırsatçılık yapan üye ya da firmalara, gerekli cezai müeyyideleri uygulayacaklarını ve hatta bu cezaların iş yeri kapatmasına kadar gidebileceğinin altını çizdi.

“KORONAVİRÜS EKONOMİK HAYATI DA ETKİLEYECEK”

İTSO Başkanı Uğurdağ, bu süreçte öncelikli olarak toplum ve kişi sağlığını düşündüklerini söyleyerek, sözlerini şöyle noktaladı; “Ülkemiz veya sektörlerimiz, daha önce de ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kaldı. Fakat şu an daha farklı bir zamandan geçiyoruz. Tüm dünyayı ilgilendiren bir sağlık problemiyle karşı karşıyayız. Bu problem, ekonomik hayatı da direkt etkileyen bir süreç. Sağlık açısından baktığımızda, her türlü tedbirimizi almak durumundayız. Ancak ekonomik hayat gelişmeden, sağlığımızı da kontrol edemeyiz. Bu yüzden ekonomik hayatta da çok önemli. Bizler bu noktada kendi tedbirlerimizi alıyoruz. Bu süreci en kısa zamanda ve en az hasarla atlatmayı temenni ediyoruz.”

banner24
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner36
banner31
15°
parçalı az bulutlu
banner39
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?