Sütaş, üniversite ile işbirliğinde bir adım önde
İşbirliği protokolü Danimarkalı Kold Koleji ile birlikte uluslar arası nitelik kazandı.
GIDA-TARIM 23.05.2012, 21:26 20.09.2012, 22:07
Uludağ Üniversitesi ve Sütaş arasında 16 yıldır süren işbirliği, Kuzey Avrupa’nın süt hayvancılığı, yem ve süt teknolojileri alanında en köklü eğitim kurumlarından olan Danimarkalı Kold Koleji ile imzalanan protokolle uluslararası bir boyut kazandı.
Protokol törenine; Sütaş Grubu Başkanı Muharrem Yılmaz’ın yanı sıra Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ve Kold Koleji Müdürü Hans Skjerning katıldı. Uludağ Üniversitesi’nde imzalanan protokolle Süt Hayvancılığı, Süt ve Yem Teknolojileri alanlarında karşılıklı deneyim ve bilgi birikimlerinin paylaşılması, yeni eğitim modülleri ve iş süreçlerinin geliştirilmesi, eğitim, üretim, uygulama, araştırma alanlarında uluslararası işbirliklerine imza atılması, öğrenci, öğretim üyesi ve teknik elemanlar arasında akademik ve kültürel etkileşimin sağlanması amaçlanıyor.
Rektörlük A Salon'da yapılan imza töreninde konuşan Sütaş Grubu Başkanı Muharrem Yılmaz, Uludağ Üniversitesi’yle 16 yıldır süren süt teknolojilerinin ve süt hayvancılığının gelişimine yönelik eğitim çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.
Yılmaz, süren eğitim çalışmalarının, 123 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Danimarka Kold Koleji’nin de katılımıyla uluslararası boyuta taşınmasından duyduğu memnuniyeti belirtti. Yılmaz, şunları söyledi: “Sütçülüğe gönül vermiş öğrencilerimizin, öğretim kadrolarının ve teknik elemanların uluslararası alanda deneyim sahibi olmaları, sektörün gelişimini hızlandıracak ve uluslararası rekabet gücü kazanmasını sağlayacaktır.”
Sütaş’ın ‘Ottan Süte’ entegre iş modeli kapsamında eğitimin önemine değinen Yılmaz, Uludağ Üniversitesi’yle sürdürdükleri ortak çalışmalarla hem süt ve süt ürünleri sektörüne ilginin hem de bu sektördeki insan kaynağının kalitesinin artmasını sağlamaya çalıştıklarını belirtti. Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: “Sektörümüzün iyi yetişmiş Meslek Yüksek Okulu öğrencileriyle gelişeceğine inanıyoruz. Bu bakımdan Karacabey Meslek Yüksek Okulu bizim için çok önemli ve çok kıymetli. Karacabey’deki Uygulamalı Süt Hayvancılığı Eğitim Merkezi'mizde süt hayvancılığı ve süt teknolojileri öğrencilerinin uygulamalı dersleri için fabrikalarımızın, çiftliklerimizin kapılarını öğrencilerimize açtık. 2011 yılında başlattığımız ‘Sütaş MYO Bursu’ ve ‘Sütaş Eğitimde Başarı Desteği’ programı çerçevesinde öğrencilerimizin öğrenim süreleri boyunca başarılarını ödüllendiriyor ve daha iyi eğitim ve gelişim imkanlarına kavuşmaları için onları destekliyoruz.”
Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek ise üniversite ile sanayi işbirliğinin her zaman konuşulmasına rağmen, bunun bir türlü tam olarak hayata geçirilemediğine dikkat çekerek, Uludağ Üniversitesi ile Sütaş arasındaki işbirliğinin buna en güzel örneği teşkil ettiğini söyledi. 16 yıllık işbirliğinin artık kadim işbirliği olduğunu anlatan Rektör Dilek, son olarak bu işbirliğinin uluslararası boyuta taşınmasının ise kendisini daha da sevindirdiğini sözlerine ekledi.
“TÜRKLER BENİ ÇOK ETKİLEDİ”
Kold Koleji Müdürü Hans Skjerning de yapılan işbirliğinin kendisini çok sevindirdiğini belirterek, ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi. Türkiye’de kaldığı süre içinde Türk insanının sıcakkanlılığı ve misafirperverliğini kendisini çok etkilediğine vurgu yapan Skjerning, işbirliğinin faydalı olması temennisinde bulundu.
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
18°
açık