banner38

banner21

banner13

banner25

banner28

FB’li efsane başkan Ali Şen BALKANTÜRKSİAD’IN toplantısında

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD), geleneksel sinerji toplantısını, koronavirüs sebebiyle bu kez online yaparak bir ilke imza attı.

GÜNDEM 09.05.2020, 19:36 09.05.2020, 20:06
FB’li efsane başkan Ali Şen BALKANTÜRKSİAD’IN toplantısında
banner23

Toplantının konuğu olan Fenerbahçe Spor Kulübü’nün efsane isimi Ali Şen, “Ligler devam ederse, Bursaspor Süper Lig’e yükselme şansı açısından favorilerim arasında” dedi.

Balkan kökenli iş adamı ve Türk sporunun duayen isimlerinden, Fenerbahçe Spor Kulübü Eski Başkanı Ali Şen’in katıldığı toplantı, BALKANTÜRKSİAD’ın Facebook hesabından canlı yayınlandı. Spordan ekonomiye, iş dünyasından anılarına kadar geniş bir yelpazede konuşan Şen, Bursaspor’la ilgili soruya, “Futbolda taraftar çok önemli. Bursaspor taraftarı da Türkiye'nin en ateşli taraftarlarından birisine sahip. Bursa’da halk futbolu, basketbolu seviyor. Ligler devam ederse, Bursaspor ile Hatayspor benim Süper Lig için favori olan iki takımım” diye cevap verdi.

BALKANTÜRK Akademi Başkanı Şehzan Seçen’in moderatörlüğünde gerçekleşen yayının açılışında kısa bir selamlama konuşması yapan BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, geleneksel sinerji toplantılarını bu kez dijital ortama taşımanın mutluluğu ve heyecanı içerisinde olduklarını ifade etti.

“BALKANLI DEMEK, GAYRETLİ, VİZYONER DEMEK”

Balkan ve Türk isimlerinin birbirine çok yakıştığını söyleyen Başkan Tunakan, “Balkanlı olmak, gayretli olmak demek. Türk olmak da ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ sözündeki kavramdır. Balkanlı olmak bir vizyon, modernlik ve ilericiliktir. Ali Şen de bu değerleri özümsemiş bir kişi. Bizler de en büyük Balkanlı Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde çalışacağız üreteceğiz, böylelikle devletimiz güçlenecek ve büyüyecek. Şu an zor günlerden geçiyor olabiliriz ama birlik içerisinde bugünleri de atlatacağız” diye konuştu.

“GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE’NİN OLMAZSA OLMAZI EĞİTİMDİR”

BALKANTÜRK Eğitim Vakfı Başkanı Aytuğ Onur da, “Ülkemiz, dünya ve insanlık zor bir sınavdan geçiyor. Biz ülkece bu sınavı iyi veriyoruz. Bize özel merhamet, yardımlaşma, cömertlik, dayanışma gibi hasletlerimiz daha çok ortaya çıktı ve bu bizi çok güçlü kıldı. Bu süreçte vakıf olarak; Balkan öğrencilerinin evlerine dönmelerinde yaşadıkları sıkıntının çözülmesinde onlara yardımcı olduk. Eğitimin ve yüksek teknolojinin önemini bir kez daha gördük. Bu anlamda herkesten ricam hayırlarımızı, vakıf ve eğitim olarak gerçekleştirelim. Güçlü bir Türkiye’nin olmazsa olmazı eğitimdir.” dedi.

“VİRÜSLE İYİ MÜCADELE VERİYORUZ”

E-Sinerji toplantısının konuğu Balkan kökenli iş adamı ve Fenerbahçe Spor Kulübü Eski Başkanı Ali Şen de, virüsle iyi mücadele verdiğimizi, ancak bu mücadelenin boşa gitmemesi için herkesin kurallara uyması gerektiğini belirtti.

Şen şunları söyledi: “Bu virüs kimin ilan ettiği belli olmayan 3. dünya savaşı gibi. Dünyada birçok alanda çok önde olan devletler, bir virüse karşı zor durumdalar. Bir virüs dünyayı esir aldı. Biz çok şükür birçok ülkeye rağmen iyi durumdayız. Virüsle iyi mücadele veriyoruz. Sağlık Bakanlığımız çok başarılı. Vatandaş olarak kurulların dediklerine dikkat ediyor ve uymaya çalışıyoruz. Bilim Kurulu’nun ve Sağlık Bakanımızın dediklerine uyarak, ikinci dalganın gelmemesine dikkat edelim. Sağlık çalışanlarımız büyük bir mücadele veriyorlar. Kurallara uyarak, onlara yardım edelim.”

“TARIM VE SANAYİDEN ASLA VAZGEÇMEMELİYİZ”

Pandemi sona erdikten sonra birçok şeyin değişebileceğini ifade eden Şen, “Korona sonrası spor, iş dünyası, sosyal yaşam ve siyaset de değişecek. Ekonomik olarak şartları tekrar koymamız gerekiyorsa, kaynaklar, üretim ve ihracatı fazla ülkeler daha az baş ağrısı çekecek. Dünyada ekonomisi güçlü olan ve her geçen güçlüye giden devletlerin sıkıntıya düşmesi daha az olacaktır. Türkiye’de yüzde 48,5 üretim azaldı. Bu ciddi bir sorun demektir ama bizim öyle bir dayanışmamız var ki, hiçbir şekilde pes etmeyiz. Bizim milletimiz bu dayanışma içerisinde ekonomiyi tepeye çıkaracaktır. Ancak tarım ve sanayiden asla ve asla vazgeçmemeliyiz. İhracata da çok önem vermeliyiz” diye konuştu.

Salgından sonra iki sektörün öne çıkacağını vurgulayan Şen, “Birinci sektör finans, öbürü de enerji. Finans, para sirkülasyonunu sağladığı için çok önemli. Enerji de dünya var olduğundan bu yana en önemli sektör zaten. Bu anlamda da bilgi ve birikim sahibi olmalıyız. Gençlerimizi ona göre yetiştirmeliyiz” dedi.

“ŞEN’DEN LİGLERİN DEVAM KARARINA DESTEK”

Hayatının Türk sporu içerisinde geçtiğini ifade eden Şen, son günlerde herkesin tartıştığı Türkiye Futbol Federasyonu’nun lige devam kararına destek oldu. Şen, “Ben ender rastlanan şu durumda, mutlaka ve mutlaka geri kalan 8 haftanın oynanması taraftarıyım. Tabi insan sağlığını ön planda tutmak gerekiyor bu noktada. Şimdiki duruma göre 12 Haziran dendi. Ancak korona rahat durmazsa iptal edilir ya da yeni bir tarihe ertelenebilir. Futbol kitlesel bir spor. Sporcular, antrenörler, spor adamları ve futbol dernekleriyle konuşup karar almak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“BURSASPOR SÜPER LİG’E ÇIKACAKTIR”

TFF 1. Lig’de mücadelesini sürdüren ve bir üst lige çıkıp çıkmayacağı merak konusu olan Bursaspor’la ilgili de fikrini beyan eden Şen, Bursaspor’un sezon sonunda Hatayspor’la birlikte bir üst lige çıkacağına inandığını ifade etti. Şen, “Başarılı olmak için iyi takım olmak yetmiyor. Şehrin de istemesi lazımdır. Futbolda taraftar çok önemli. Bursaspor taraftarı da Türkiye'nin en ateşli taraftarlarından birisine sahip. Bursa’da halk futbolu, basketbolu kısacası sporu seviyor. Ligler devam ederse, Bursaspor ile Hatayspor benim Süper Lig için favori olan iki takımım” diye konuştu.

Programın sonunda Balkan kökenli iş adamı ve Fenerbahçe Spor Kulübü Eski Başkanı Ali Şen’e teşekkür eden Başkan Tunakan, Bursaspor’un Süper Lig’e çıkması halinde Ali Şen’i şampiyonluk kutlaması için Bursa’ya davet ederken, Ali Şen de bu davete memnuniyetle katılacağını belirtti.

Program soru cevap bölümü ile sona erdi.

banner24
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner36
banner31
22°
hafif yağmur
banner39
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?