banner38

banner21

banner13

banner25

banner28

İş dünyasından 23 Nisan mesajı

İş dünyası temsilcileri Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 100. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

GÜNDEM 23.04.2020, 18:32 25.04.2020, 19:55
İş dünyasından 23 Nisan mesajı
banner23

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 100. kuruluş yıl dönümünü kutlayan iş dünyası temsilcileri, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazileri rahmetle, minnetle yad ederek, iş dünyası olarak istihdam ve üretim gücünü sürekli büyütmek için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini açıkladılar.

Bursa iş dünyası temsilcilerinin görüşleri şu şekilde:

BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan:

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100.yılını, milletimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Çocukluğumuzdan bu yana neşe ve coşku içerisinde kutladığımız 23 Nisan, bu sene maalesef pandemi nedeniyle alanlarda, meydanlarda kutlanamayacak. Ama hepimiz evlerimizde, balkonlarda, pencerelerde olacağız. Yine her yeri bayraklarla donatacak, hep bir ağızdan İstiklal Marşımızı söyleyeceğiz. 23 Nisan coşkusunu yine doyasıya yaşayacağız. Bu vesile ile bize bu güzel ülkeyi emanet eden Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum.

BATISİAD Başkanı Ahmet Er:

Salgın hastalık nedeniyle; büyük Türk milletine, güçlü Türkiye Cumhuriyeti devletine yakışır şekilde kutlamalar yapamıyor olsak da Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 100’ncü yılı kutlu olsun. Her ev bir kutlama meydanı olacaktır, buna inanıyorum. Geleceğimiz olan çocuklarımıza dünyada eşi benzeri olmayan bir armağan bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum.

GESİAD Başkanı Murat Kaya:

23 Nisan 100 yaşında. Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Pandemi nedeniyle meydanlarda olamasak da bayram coşkusu içimizde. Bu pandeminin bizleri 23 Nisan coşkusundan mahrum bırakmasına izin vermeden, evlerimizde coşkuyla bu günü kutlayacağız. Bu vesile ile başta ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm emeği geçen kahramanlarımızı saygıyla yad ediyoruz.

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç:

Türkiye Büyük Millet Meclisimiz'in açılışının 100’ncü yılı münasebetiyle ayrı bir gurur yaşıyoruz. Bu salgın nedeniyle meydanlarda kutlamaların yapılamıyor olması yüreğimizi burksa da, kuşkusuz bu kutlamaların yapılmayacağı anlamını taşımıyor. Aziz milletimiz evlerini birer kutlama meydanı haline getirecek ve tüm coşkusuyla bu özel günü en güzel şekilde kutlayacaktır. Bu onur ve gurur hepimizin. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını bu vesileyle saygı ve rahmetle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyorum.

Kayapa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Toy:

Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının sembolü olan Gazi Meclisi’mizin kuruluşunun 100’üncü yılını en içten dileklerimle kutlarım. Bu günü, tüm dünyayı etkisi altına alan virüs salgını sebebiyle evlerimizde geçirecek olsak da, bütün ülke tek yürek olarak milli birlik ve beraberlik coşkusuyla kutlayacağız. Bu anlamlı günü bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle anıyor, gelecek 23 Nisanlara sağlık içerisinde kavuşmayı diliyorum.

KSİAD Başkanı Ali Güler:

TBMM’nin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümü olması sebebiyle, 23 Nisan bu yıl daha özel. Koronavirüs salgını nedeniyle evlerimizde kalacağız ama 23 Nisan coşkusunu her zamanki gibi yaşayacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği, Ulusal Egemenlik Bayramı’nı tüm ülke olarak birlik ve beraberlik içerisinde, ailelerimizle, çocuklarımızla kutlayacağız. Virüs ülkemizin birlik ve beraberliğimize zarar veremeyecektir. Bu sıkıntılı günleri elbette atlatacağız ve gelecek bayramlarda yine meydanlarda coşkuyla bayramlarımızı kutlayacağız.

Müsiad Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay:

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının ve milli egemenliğimizin kabulünün yıldönümünde, Türkiye Cumhuriyeti devletinin bekası için canları pahasına mücadele eden aziz kahramanlarımızı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk nezdinde rahmetle yâd ediyorum. Kutlu mirasımıza sahip çıkmaya, yılmadan ve yorulmadan devam edeceğiz. Dünyayı kasıp kavuran salgın hastalık nedeniyle kutlamalarımız biraz buruk ve meydanlarda olamasak da biliyoruz ki en büyük bayram bu bayram. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.

NOSAB Başkanı Erol Gülmez:

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin doğum günü ve Ulusal Bağımsızlığımızın dönüm noktalarından olan 23 Nisan’ın 100’üncü yılına ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Pandemi süreci bize bir kez daha dayanışmanın, birlik ve beraberliğimizin önemini hatırlatmıştır. 23 Nisan’ın 100’üncü yıl coşkusunu sokaklarda, caddelerde, meydanlarda kutlayamayacak olsak da, bu anlamlı günü evde çocuklarımızla, ailelerimizle doyasıya kutlayacağız. Gelecek 23 Nisanların coşkusunu millet olarak, hep birlikte meydanlarda kutlamak dileğiyle, tüm ulusumuzun 23 Nisan’ını kutlarım.

NİLSİAD ve NOSAB Müteşebbis Heyet Başkanı Yalçın Aras:

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, Anadolu’da başlattığı Kurtuluş Savaşı’nın nişanesi olan ve bu süreçte ülkemizin bağımsızlığı adına önemli kararların alındığı Gazi Meclisimizin kuruluşunun 100’üncü yılını en içten dileklerimle kutlarım. Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu anlamlı günü, salgın sebebiyle evlerimizde geçirecek olsak da, 23 Nisan’ı yine aynı coşku ve milli duygularla en güzel şekilde geçireceğimize inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor ve bize bu günü armağan eden Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını minnetle anıyorum.

TÜRSAB Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Eker:

23 Nisan 1920 tarihinin birden çok önemi var. Fakat en önemlilerini şu şekilde ifade edebilirim. Atatürk ülkenin egemenliğini bir aileden alarak, millete vermiştir. Bunun anlamı ülke ortak akıl ile çoğunluğun isteğine göre yönetilecek demektir. Bunun sonucunda ne olmuştur sorusunu sormak lazım. Birçok sonucu olmuştur. Fakat en önemli sonuçlarından bir tanesi ekonomidir. Çağımızın en önemli ekonomik tezi olan, Serbest Piyasa Ekonomisinin, oluşması için, demokrasi şarttır. Demokrasi sayesinde hür teşebbüs olur, demokrasi sayesinde yabancı yatırımcı gelir. Bu vesile ile bugünkü ekonomik ortamı, dahi 23 Nisan 1920’ye borçluyuz. Tabi bu önemli günü Atatürk çocuklarımıza emanet etmiştir. Çünkü gelecekte de kalması önemlidir. Çocuklar geleceğimizdir. Demokrasi ve halkın egemenliği geleceğimizdir. Dünün çocukları, bugünün büyükleri de 23 Nisan'a sahip çıkmalıdır.

TÜGİAD Bursa Şube Başkanı Ersoy Tabaklar:

TBMM’nin açılışının 100. yılına dair tüm yurtta görkemli kutlamalar planlanıyordu ancak Covid-19 pandemisi sebebiyle bir arada yapılacak kutlamaların hepsi iptal edilmek zorunda kalındı. Ama bu demek değildir ki 23 Nisan günü bizim içimizdeki 100. Yılına dair coşku az olacak. Biz, TÜGİAD olarak bu coşkuyu çocuklarımızla paylaşmak adına en kapsamlı şekilde planlar yaptık. Evde de olsak 23 Nisan’ı en coşkulu bir şekilde kutlayacağız. Aslında bu pandemi süreci bize birçok şeyin ne kadar kıymetli olduğunu öğretti. En başta sağlığın, Ailenin, yardımlaşmanın, ahlaki ve değerlerin, güçlü millet güçlü devlet olmanın, milli değerlerin ne kadar kıymetli olduğunu her birimize tekrar tekrar hatırlattı ve hatırlatmaya devam ediyor. Dolayısıyla bu duygularla bu yıl 23 Nisan’ı evde de olsa coşkuyla kutlayıp Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı bu kıymetli ülkeyi daha çok sahiplenmemiz gerektiğini düşünüyorum.

TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Kemal Şerbetçioğlu:

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız ve TBMM'nin açılışının 100. Yılı kutlu olsun. Türkiye Büyük Millet Meclis’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla ve minnetle anıyorum.

banner24
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner36
banner31
15°
parçalı az bulutlu
banner39
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?