banner38

banner21

banner13

banner25

banner28

KAGİDER’de gündem : “Değişen Eğitim ve İşin Değişimi”

KAGİDER, koronavirüs salgını nedeni ile uzaktan çalışmanın yaygınlaştığı bu dönemde iş dünyasının güncel sorunlarını konu alan online canlı yayın buluşmaları ‘Dijital Sohbetler’in beşincisini gerçekleştirdi.

GÜNDEM 23.04.2020, 23:46 25.04.2020, 19:53
KAGİDER’de gündem : “Değişen Eğitim ve İşin Değişimi”
banner23

Panelde, MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Erhan Erkut ve Core Strateji Kurucu Ortağı İhsan Elgin

‘Değişen Eğitim ve İşin Değişimi” üzerine konuştu.

KAGİDER (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) koronavirüs salgını nedeni ile uzaktan çalışmanın yaygınlaştığı bu dönemde online olarak gerçekleştirdiği ‘Dijital Sohbetler’ buluşmalarında iş dünyasının güncel sorunlarını konuşmaya devam ediyor.

Beşincisi gerçekleştirilen ve online olarak canlı yayınlanan panelin konusu “Değişen Eğitim ve İşin Değişimi’ oldu. Moderatörlüğünü KAGİDER Yönetim Kurulu üyesi Ayşegül Özsan’ın üstlendiği panelde MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Erhan Erkut ve Core Strateji Kurucu Ortağı İhsan Elgin eğitim ve iş alanında karşılaşacağımız yeni süreç hakkında değerlendirmelerini paylaştılar.

‘ÇEVRİMİÇİ EĞİTİM HAYATIMIZA ÇIKMAMAK ÜZERE GİRDİ’

Erhan Erkut, iş dünyasına becerileri kuvvetli, yetkin insan kaynağı yetiştirmenin gerektiğine inandığını belirterek, küresel salgın döneminin eğitimin dijitalleşmesi sürecini hızlandırdığını vurguladı. Çevrimiçi eğitimin pandemi sonrası çıkmamak üzere hayatımıza girdiğini ve araştırmaların etkin online eğitimlerin yüz yüze yapılanlardan daha başarılı olduğunu gösterdiğini belirtti. Erkut, “Araştırmalara göre online eğitimlerle derslere devamlılık % 80-90’lara kadar çıkıyor, etkileşim yüz yüze eğitime göre artıyor. Ancak çevrimiçi verilebilecek dersler yanında yüz yüze eğitimin şart olduğu alanlar da var. Üniversitelerde gerçekleştirilen teknik eğitimlerin, laboratuvar ve atölye derslerinin online gerçekleştirilmesi mümkün değil. Bu alanlarda nasıl bir alternatif geliştirileceği önemli bir konu ve mutlaka düşünülmesi gerekli” dedi.

‘ŞİRKETLERDE İNSAN KAYNAKLARI ÖNEM KAZANACAK’

İhsan Elgin ise konuşmasında, “Her alanda daha çok dijitalleşme ve uzaktan eğitimin artması konusundaki dönüşüm zaten bekleniyordu. Yaşanan salgın iş dünyasını bu dönüşümün büyük bir hızla gerçekleşmesine zorladı. Şirketler bu süreçte tedarik zincirinden satış kanalına ve ürüne kadar çeşitlendirmeyi öğrendi. Kurum içi girişimciliğin büyük önem kazandığı bir dönemi yaşıyoruz. Bu dönemde inisiyatif alan şirketler ve liderler öne çıkacak. Üst yönetimin vizyon ve desteği orta yönetimi yönlendirecek. Bu yeni dönemde insan kaynakları da bir departmanın işi olmaktan çıkarak, şirketler için en önemli konulardan olacak” ifadelerine yer verdi.

“KAGİDER Dijital Sohbetler” her salı 11.00 – 13.00 saatleri arasında yeni konuşmacılar ve konularla devam edecek.

banner24
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner36
banner31
22°
hafif yağmur
banner39
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?