banner38

banner21

banner13

banner25

banner28

Korona’ya inat, istihdam artırdı

Tüm dünyayı ve ülkemizi hızla etkisi altına alan koronavirüs salgınından korunmak ve bu süreçte daha kaliteli hizmet vermek adına kurumlar çeşitli tedbirler aldı.

GÜNDEM 30.03.2020, 20:47 30.03.2020, 20:49
Korona’ya inat, istihdam artırdı
banner23

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 27 Mart’ta açıkladığı ‘özel sektörde minimum personelle esnek çalışma saatlerine geçilmesi’ kararının ardından, marketler de çalışma saatlerinde esnekliğe gitti.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Bursa Perakendeciler Derneği (PERDER) Yönetim Kurulu Başkanı ve Milli Pazar Yönetim Kurulu Üyesi Haşim Kılıç, esnek çalışma saatleri uygulanırken, istihdamı da düşünmek gerektiğini söyledi. Kılıç, “Bursa PERDER olarak, Türkiye Perakendeciler Fedarasyonu’na 09.00 – 21.00 saatleri arasında çalışılması tavsiyesinde bulunduk. Çalışma saatleri daha da daralırsa, işten çıkarmalar yaşanacağını düşünüyoruz. Bu sıkıntılı süreçte istihdamı da düşünmeliyiz. Ben kendi firmamda geçtiğimiz ay 60, bu ay da 40 çalışanı işe aldım. Bu krizi hep birlikte, dayanışma içinde atlatacağız” dedi.

Bursa’daki bazı zincir marketlerin 65 yaş üstü ve kronik hastalara ücretsiz paket servis uygulaması hakkında da konuşan Kılıç, “Bursalı perakendeciler olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaktan mutluluk duyuyoruz. Onların bu salgın döneminde evde kalmaları çok önemli. Bizler de onların ihtiyacını karşılamak için böyle bir uygulamaya geçtik. Umarız bu uygulamaya daha çok firma katılır” diye konuştu.

banner24
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner36
banner31
parçalı az bulutlu
banner39
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?