banner38

banner21

banner13

banner25

banner28

Türkiye, Balkanlar’ın da yardımına koştu

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD), yönetim kurulu toplantılarını önemli konukların katılımıyla online yapmaya devam ediyor. Son yapılan toplantıya; AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi ve Sırbistan Dostluk Grubu Başkanı Mustafa Esgin katıldı.

GÜNDEM 01.05.2020, 05:11
Türkiye, Balkanlar’ın da  yardımına koştu
banner23

BALKANTÜRKSİAD, online yönetim kurulu toplantılarını önemli isimlerle yapmayı sürdürüyor. Video konferans yöntemiyle bir araya gelen üyeler; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ve Bursa Ticaret Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay’ın ardından, gündemi bu kez AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin’den dinledi.

“ÜRETİMDEKİ SİRKÜLASYON DA ÖNEMLİ”

Bursa’nın Marmara’nın dengesi ve ağırlık merkezi olduğunu ifade eden Esgin, “Bursa sanayisi, tarımı, turizmi, tarihi ve kültürüyle çok önemli bir şehir. Tedarik zincirindeki altyapısıyla, bilgi birikimiyle ülkemize büyük katkı yapan bir kent. Dolayısıyla bu şehri temsil eden bizler de her an her ortamda siz değerli iş insanlarımızla olmaya özen gösteriyoruz. KOVİD-19 pandemisiyle mücadelemizi başarıyla sürdürürken, üretimdeki sirkülasyona ve tedarik zincirimizin devamına da büyük önem veriyoruz.” dedi.

ESGİN’DEN ŞEHİR HASTANESİ VURGUSU

Bu günlerin de geçeceğini ve böyle gidilirse en kısa zamanda normale dönüleceğini söyleyen Esgin, kurallara uymanın ve birlikte hareket etmenin önemine vurgu yaptı. Esgin, “Bu salgın bize pek çok şey söyledi. Birlikte başaracağız. Birlikte başarmanın yolu da farklılıklarımızla birlikte bu birlik ve beraberliği gösterebilme iyi niyeti ve kararı çok önemli. Toplum olarak kurallara uyum göstermek şartıyla en kısa zamanda normale döneceğimize inanıyorum. Ülkemizin sağlık altyapısına verdiği önem, şehir hastaneleriyle yoğun bakım yatak kapasitelerinin artması gurur verici bir düzeyde. Şehir hastanelerinin teknolojik altyapısı bu salgınla daha yoğun bir mücadele için hepimize fırsat verdi.

“DÜNYADA MASKE SAVAŞLARI VAR”

Dünyada maske savaşlarının yaşandığı belirten Esgin, “Böyle bir ortamda bu süreci götürürken 40’ın üzerindeki ülkeye de maske, tulum ve dezenfektan ürünleri başta olmak üzere çeşitli yardımlarda bulunduk. Bizden yardım isteyen ülkelerin taleplerine duyarsız kalmadık. Bunlar arasında Balkan ülkeleri de var. Buralar, hepimizin gönül bağı olan topraklar. Bosna Hersek, Sırbistan Sancak Bölgesi, Bulgaristan, Karadağ, Kosova başta olmak üzere birçok Balkan ülkesine yardımlarımız ulaştı” diyerek sözlerini tamamladı.

“BU GÜNLER DE GEÇECEK”

BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan da, “Bu tip toplantılarla üyelerimizin sorunları ve çözüm önerilerini aktarma fırsatı buluyoruz. Sayın Vekilimiz Mustafa Esgin de bizden biri. Tüm yardımlar önemli kuşkusuz, Balkan ülkelerine yapılan yardımlar çok daha önemli. Orada yaşayan soydaşlarımıza ve Müslüman kardeşlerimize ülkemizin büyüklüğünü bir kez daha gösterdik. Bu günler elbet bitecek. Ben ekonomik anlamda yine eski güzel ve güçlü dönemlere geleceğimize inanıyorum” diye konuştu.

banner24
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner36
banner31
16°
kapalı
banner39
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?