banner38

banner21

banner13

banner25

banner28

Zorlu Holding gençlerin yanında

Zorlu Holding, gençleri iş dünyasına hazırlamak için sunduğu staj programını bu yıl online olarak gerçekleştirdi. Ağustos ayı boyunca, alanında uzman isimlerin de katılımıyla gerçekleştirilen staj programıyla gençler; iş deneyiminden kişisel gelişime, çeşitli konulardaki webinarlardan e-eğitimlere, proje çalışmalarından yöneticilerle dijital buluşmalara kadar birçok fırsattan yararlandı.

GÜNDEM 06.09.2020, 12:07
Zorlu Holding gençlerin yanında
banner23

Zorlu Holding yaşanan pandemiye rağmen gençler için kritik bir öneme sahip olan staj programına ara vermedi. Bu yıl online olarak gerçekleştirilen staj programı, kapsamı ve zengin içeriğiyle standart bir staj programının ötesine geçti. İş deneyiminin dışında alanında uzman isimlerden eğitim ve webinar fırsatları da sunulan programda; Ağustos ayı boyunca gençler; iş deneyiminden kişisel gelişime, çeşitli konularda e-eğitimlerden, proje çalışmalarına kadar birçok alanda tecrübe elde etti.

Zorlu Holding’in eğitim platformu Zorlu Akademi üzerinden gerçekleştirilen program boyunca her stajyer bir staj koçu ile birlikte çalışma fırsatı yakaladı. Staj koçları eşleştikleri stajyerlerle bütün staj süreci boyunca iletişim halinde olarak destek oldu ve ihtiyaç duydukları yönlendirmeleri yaptı. Tamamen dijital ortamda yaratılan bir iş deneyimi yaşayan stajyerler, staj yaptıkları departmandaki yöneticiyle belirli bir takvim dahilinde görüşürken, ilgili ekiplerle online toplantılara katılabildiler. Program çerçevesinde staj projesi de hazırlayan gençler, hazırladıkları proje sunumlarını da program sonunda dijital ortamda paylaştılar. Bir ay boyunca devam eden online staj programında; 8 webinar, 4 dijital yönetici buluşması, 9 kişisel gelişim eğitimi ve 7 Zorlu Akademi eğitimi gerçekleştirildi.

Zorlu Holding İnsan Kaynakları Direktörü Zülal Kaya: “Gençlere sadece bir staj programı değil, yeni dünyanın ve yeni nesil ekonominin şifrelerini bulabilecekleri dijital bir iş deneyimi fırsatı sunduk.”

Düzenlenen online staj programının gençler için benzersiz bir deneyim olduğunu dile getiren Zorlu Holding İnsan Kaynakları Direktörü Zülal Kaya; “İçinden geçtiğimiz koşullar hepimizi zorlarken aynı zamanda bizleri daha fazla yenilikçi olmaya da teşvik ediyor. Biz de Zorlu Holding olarak bu dönemde gençler için online staj programı başlatarak, onların benzersiz bir deneyimle kendilerini geliştirebilmeleri için bir fırsat sunduk. Programımızla standart bir staj programın ötesinde gençlerin farkındalıklarını artıracak; onlara yeni dünyanın ve yeni nesil ekonominin şifrelerini verecek içerikler sunduk. Bir ay boyunca devam eden staj programımızın yüzde 60’a yakını eğitim ve webinarlardan oluştu. Burada Vestel Ventures YK Üyesi ve TTGV YK Başkanı Cengiz Ultav’dan toplumsal cinsiyet eşitliği alanında öncü isimlerden Ebru Nihan Celkan’a Akademisyen ve Sosyal Girişimci Itır Erhart’tan sosyal inovasyon platformu imece Direktörü Mustafa Özer’e kadar uzanan onlarca değerli ismi gençlerle buluşturduk. Etkili sunum teknikleri iletişimde duygusal zekanın kullanımı gibi kişisel gelişim eğitimleri düzenledik. Dijital yönetici buluşmalarıyla gençlerimizi üst düzey yöneticilerimizle bir araya getirdik. İnsan Kaynakları yöneticileriyle buluşturarak gençlerin CV hazırlama mülakat teknikleri gibi işe alım süreçleri ile ilgili konularda bilgi edinmesini sağladık. Sürdürülebilirlikten kurum içi girişimciliğe, toplumsal cinsiyet eşitliğinden kurum içi gönüllülüğe, açık inovasyondan sosyal inovasyona kadar birçok konuda webinarlar gerçekleştirdik. Programımız boyunca İlham veren TEDx videoları dahil çok ciddi bir dijital içerik desteği de sunduk. Katılan öğrencilerden çok olumlu geri bildirimler aldığımız online staj programının bizim için de çok farklı ve verimli bir deneyim olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Öğrenciler Akıllı Hayat 2030 ile birlikte gelecekten daha da umutlu!

Programa katılan öğrenciler ise Zorlu Holding’de staj yapmaktan çok büyük mutluluk duyduklarını ve program boyunca öğrendiklerini günlük hayatlarında şimdiden uygulamaya başladıklarını dile getirdi. Zorlu Holding’in tecrübeli yöneticileri ve alanında uzman kişileri dinlemekten büyük bir fayda sağladıklarını ifade eden Öğrenciler, Zorlu Holding çalışanlarının samimi yaklaşımı ve açık iletişiminden de memnuniyet duyduklarını ifade etti. Öğrenciler online olmasına rağmen kendilerine yardımcı olan staj koçlarının birebir iletişiminden çok memnun olduklarını, staj koçuyla birlikte yaşanan iş deneyiminin çok verimli olduğunu dile getirdi. Katıldıkları farklı konulardaki webinar içeriklerinin ufuk açıcı olduğunu dile getiren öğrenciler, sürdürülebilirlik, toplumsal cinsiyet eşitliği ve sosyal inovasyon gibi başlıklarda farkındalıklarının arttığını ifade etti. Öğrenciler, online staj programının deneyim odaklı yaklaşımı sayesinde; gerek iş ortamı konusunda oluşturduğu farkındalık ve gerekse de yönetici buluşmalarındaki paylaşımlarla, kendilerine kariyer yolunda seçecekleri alanı belirlemeye yardımcı olduğunu söyledi. Zorlu Holding’in Akıllı Hayat 2030 vizyonundan edindikleri içgörü ve vizyon ile sürdürülebilirlik çerçevesinde geleceğe daha umutla bakmaya başladıklarını belirten gençler, Akıllı Hayat 2030’un çok daha geniş kitlelere ulaşması gerektiğini vurguladılar.

banner24
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner36
banner31
20°
açık
banner39
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?