banner21

banner13

banner28

MEDICABIL’den Kayapa’ya yeni hastane

Medicabil Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Ömer Faruk Bilgen, gerçekleştirdiği toplantı ile Özel Medicabil Hastaneleri bünyesindeki çalışmalarını basın mensupları ile paylaştı.

SAĞLIK 25.07.2023, 17:30
MEDICABIL’den Kayapa’ya yeni hastane
banner23

Özel Medicabil Hastanesi toplantı salonunda gerçekleştirilen basın toplantısına Özel Medicabil Nilüfer Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Aysun Yılmazlar ile Mesul Müdürü Dr. Coşkun Hayırlıoğlu ve Özel Medicabil Yıldırım Hastanesi Başhekimi Dr. Feza Şen katıldı.

“KALİTE ANLAYIŞIMIZI ARTTIRARAK SÜRDÜRÜYORUZ”

Toplantıda konuşan Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, sözlerine tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlayarak başladı. Özel Medicabil Hastanesi bünyesinde hizmet verdikleri 13 yıldır her alanda kalite anlayışlarını arttırarak yollarına devam ettiklerini belirtti. Medicabil Hastaneleri’nin kuruluşundan bu yana üç kural temelinde yoluna devam ettiğini anlatan Prof.Dr. Ömer Faruk Bilgen, “Son yıllarda bu kurallarımıza dünyadaki dijitalleşme sürecine ayak uydurma çalışmalarımız da eklendi” dedi.

“ÜÇ ANA KURALIMIZLA BÜYÜYORUZ”

En önemli hedeflerinden birinin hastanelerinde enfeksiyon oranını her zaman sıfıra indirmek olduğunu belirten Prof. Dr. Bilgen, “Bu hastanemizin altyapısının çok sağlam ve uluslararası standartlarda olması demektir. Hastalarımız evlerine gittiğinde dahi takiplerimizin devam etmesi ile bu süreç gerçekleşiyor. İkinci olarak hastalarımızın mümkün olduğunca erken taburcu olabilmesi için uğraşıyoruz. Erken taburcu ile hastalarımızın kendi ortamları olan evlerinde iyileşme sürecinin daha hızlı olması gerçeğinden yola çıkarak bu sürece destek olmaya çalışıyoruz. Yine erken taburcu ciddi bir maliyet artışının önüne geçiyor. Hastalarımızın saatlik şartlarda tedavilerini gerçekleştirerek, ameliyat olan hastalarımızı dahi sabah hastanemizde ağırlayıp, o günün akşamında evlerine uğurlayarak takiplerini evlerinde sağlayabiliyoruz. Bu konuda Türkiye’de öncü hastanelerden biriyiz” ifadelerini kullandı.

“DİJİTALLEŞME SÜRECİNE AYAK UYDURDUK”

Tüm dünyada yaygınlaşan ve pandemi süreci ile birlikte ivme kazanan dijitalleşme sürecine de ayak uydurduklarını anlatan Prof. Dr. Bilgen, “Uyguladığımız bu kurallar zinciri ile yalın sağlık hizmetleri alanında Sağlık Bakanlığımız tarafından örnek gösterildik ve bu durum gurur nişanelerimizden biri oldu. İnsan ve toplum sağlığına katkı koymak adına çalışmaya, kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Yine ilk günlerden itibaren hastanemizde risk analizi yönetimini çalışma sistemimizin her kademesinde kullanmaya gayret gösteriyoruz. Bu konuda da öncülük ediyoruz. Sağlık Bakanlığımızın insan ve toplum sağlığının iyileştirilmesi çabalarına katkı koymaya çalışıyoruz” dedi.

Nilüfer Hastaneleri bünyesinde 103 hasta yatağı ve 34 yoğun bakım yatağı ile hizmet verdiklerini aktaran Prof. Dr. Bilgen, “Türkiye’de insanlarımızın ortalama yüzde 75 oranında kamu hastanelerinde, yüzde 25 oranında da özel hastanelerde tedavi görmeyi tercih ediyorlar. Bursamızda ise özel hastane tercih oranı yüzde 17 civarında. Fiyat ve kalite politikalarımızla tercih edilen bir hastaneyiz. Bu oranı yükseltmek için çabalıyoruz” dedi.

“KAYAPA’YA HASTANE KURMAK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI BAŞLATTIK”

Medicabil Sağlık Grubu olarak hedeflerini anlatan Prof.Dr. Ömer Faruk Bilgen, şunları söyledi:

“Uzun süredir Bursa’ya bir yaşlı bakım merkezi kazandırma hedefimiz var, bu konuda gerekli adımları atıyoruz. Yine kuruluşumuzdan bu yana bir üniversite kurma hedefimiz vardı. İlk adım olarak bir yüksek okul hayata geçirmeyi istiyoruz. Adım adım kendi üniversitemizi Bursamıza kazandıracağız. Bunun yanı sıra Kayapa bölgesinde bir arazimiz mevcut, buraya bir hastane kurmak istiyoruz. Başvuru aşamasında olan bu projemiz için de gerekli tüm adımları atıyoruz.”

Özel Medicabil Nilüfer Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Aysun Yılmazlar’da hastaneleri bünyesinde çalışma sistemlerinin her aşamasını yalın yaklaşımla sürdürerek dijitalleştirdiklerini anlatarak, “Hastalarımızın ve çalışanlarımın işlerini bu şekilde kolaylaştırıyoruz. Pandemi ile hızlana bu süreçle birlikte artık dünyada evlerinde ve işyerlerinde hasta takibi süreci başladı. Yakında ülkemize de gelecek. Tüm bu gelişmelerde de öncü çalışmalar yürüteceğiz” dedi.

Özel Medicabil Yıldırım Hastanesi Başhekimi ve Mesul Müdürü, Dr. Feza Şen ile Özel Medicabil Hastanesi Mesul Müdürü Dr. Coşkun Hayırlıoğlu’da çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

banner24
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner36
banner31
19°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?