banner21

banner13

banner28

“Yürüyün, yaşam kaliteniz artsın”

Ülkemizdeki fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanlarını buluşturan 16. Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon (FTR) Kış Kongresi 5-8 Mart tarihlerinde Uludağ’da gerçekleştirildi

SEKTÖRLER 10.03.2020, 23:10
“Yürüyün, yaşam kaliteniz artsın”
banner23

Her yıl artan sayıda katılımcı ile zenginleşen sempozyumun bu yılki ana teması ‘Hareket ve Ağrı” oldu.

Hareket sistemi hastalıklarından en sık karşılaşılanları ile ağrının yönetimi konularının ele alındığı sempozyum hakkında bilgi veren Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı (ABD) Başkanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Jale İrdesel, “1991 yılında Türkiye Fiziksel ve Rehabilitasyon Derneği Bursa Şubesi’nin kurulması ile birlikte Uludağ’daki sempozyumlarımız da başlamıştı. Bu yıl 16’ıncısını yaptık. Bu yıl da ana temamızı Hareket ve Ağrı olarak belirledik. Ülkemizin çeşitli illerinden çok değerli hekimlerimiz ve uzmanlarımızın katkıları ile giderek büyüyen bir sempozyum gerçekleştirdik” dedi.

Sempozyumumuzda bedensel hareket ile ilgili bozuklukların değerlendirildiğini söyleyen Kongre Başkanı Prof. Dr. İrdesel, “Örneğin parkinson hastalığı bunlardan birisidir ve parkinson hastalarının nasıl egzersiz yapması gerektiği ve günlük yaşam aktivitelerini nasıl düzenlemesi gerektiği, kas iskelet sistemi ile ilgili ağrılar gibi konuları ele alındı. Hareket deyince bir de yürümek akla geliyor. Nasıl yürüyoruz, yürüme engel olan bozukluklar nelerdir ve ne yapılması gerektiği değerlendirildi” diye konuştu.

“YÜRÜMEMEK YAŞAM KALİTEMİZİ DÜŞÜRÜR”

Yürümenin karmaşık ve bütün organları ilgilendiren bir hareket olduğunu da sözlerine ekleyen Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı (ABD) Başkanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Jale İrdesel şunları söyledi:

“Örneğin hayatın doğal akışı içinde yürüyoruz. Ama yürümek karmaşık gibi gözükmese de birçok nörolojik sistemden kasların hareketlerine kadar yukarıdan aşağıya bütün organları ilgilendiren bir eylemdir ve bunu bozan etkenleri ele alıyoruz. Çünkü yürüyememek yaşam kalitemizi düşüren bir durumdur.”

banner24
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner36
banner31
19°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?