banner38

banner21

banner13

banner25

banner28

Bu süreçten güçlenerek çıkacağız

Bursa Fan Club’un online yaptığı Yönetim Kurulu Toplantısının konuğu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş oldu.

GÜNDEM 12.04.2020, 02:47 14.04.2020, 04:13
Bu süreçten güçlenerek çıkacağız
banner23

Bursa Fan Club Başkanı Selim Yedikardeş’in yönettiği toplantıya katılan Başkan Aktaş, Koronavirüs tedbirleri kapsamında Bursa’da yapılan hizmetleri anlatırken, iş adamlarına da tavsiyelerde bulundu.

Tüm dünya gündeminin Koronavirüs ile meşgul olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, “Bu süreci, ülke olarak da şehir olarak da ve firma olarak da mümkün olduğunca sağlıklı ve en az hasarla aşmamız lazım. Bu süreci az hasarla geçersek, tüm sektörlerde önümüzün daha açık olacağını düşünüyorum” dedi.

Küresel bir sorunla ulusal anlamda mücadele etmeye çalıştıklarını belirten Başkan Aktaş, “İhracat veya ithalat anlamında dünyanın neresine el atarsanız orada bir sıkıntı yaşıyorsunuz. Bu bir türbülans gibi. Ama bu da geçecektir. Mesele bu süreçte aldığımız pozisyon. Çünkü tüm dünya ekonomilerinde bir revizyon var. Bu dönemde doğru işler yaparsak bu süreci güçlenerek aşacağız” ifadelerini kullandı.

“İLÇELERLE BAĞLANTIMIZI KESMEDİK”

Belediye’nin yaptığı hizmetlere de değinen Başkan Aktaş, “Bu süreçte araç servis sayısını azaltmadık. Zabıta arkadaşlarımız 65 yaş üstünü tüm işlerini hallediyor. Doktorundan hemşiresine kadar evde bakım hizmetimiz var. Sağlıkçılarımız kadar zabıtalarımız, cenaze işlerini yapan görevlilerimize de teşekkür ediyoruz. Bu arkadaşlarımız da önemli ve kahramanca işler yapıyor. Örneğin biz ilçelerle bağlantımızı da kesmedik. Bazı büyükşehirler ilçelerle ulaşımı yasakladı. Ama biz küçük de olsa ticaretin aksamaması için bunu devam ettirelim istedik. Çünkü ticari aktivitesi yüksek olan ilçelerimiz var” diye konuştu.

“SU SORUNUMUZ YOK”

Covid-19 virüsüne yakalanmış hasta sayısında Bursa olarak Türkiye ortalamasının altında seyrettiklerinin altını çizen Başkan Aktaş, “Şehir Hastanesi elimize ciddi bir şekilde kolayladı. Şu an salgının zirve dönemlerindeyiz, önümüzdeki haftalar kritik. Daha da dikkat edelim lütfen. Biraz daha sabredelim.” Bursa’nın su sorunu olmadığına da vurgu yapan Başkan Aktaş bu anlamda tasarrufun da önemine dikkat çekerek sözlerini tamamladı.

“HER KESİM ELİNDEN GELENİ YAPMALI”

Ülke olarak görülmemiş bir sıkıntıyla mücadele ettiklerini ifade eden Bursa Fan Club Başkanı Selim Yedikardeş de, “Bu dönemde bir kez daha gördük ki en büyük zenginlik sağlıkmış. Bu zor dönemde, birlik ve beraberlik içerisinde olmaktan başka çaremiz yok. Her kesim elinden geleni yapmalı. İnşallah en kısa sürede bu süreci en az hasarla atlatacağız” dedi.

BURSA FAN CLUB, YARDIMLARINA BAŞLIYOR

Bursa Fan Club’un ayni ve nakdi yardımlarından da bahseden Başkan Yedikardeş, “Bu süreçte hem yaş kısıtlaması nedeniyle ihtiyaç sahibi olan hem de maddi durumunun yetersizliğinden ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza önümüzdeki hafta yardımlarımızı iletmeye başlıyoruz. Erzak paketlerimiz hazırlandı. Onun yanında faturalarını ödeyemeyenlere de yardımcı olacağız. Rabbim hayırlarımızı kabul etsin” dedi.

banner24
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner36
banner31
15°
parçalı az bulutlu
banner39
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?