banner38

banner21

banner13

banner25

banner28

BEGD Ekonomi Masası’nda enerji verimliliği ve elektrik değerlendirildi

Bursa Ekonomi Gazetecileri Derneği (BEGD) tarafından organize edilen “Ekonomi Masası” etkinliğinde endüstriyel elektrik ve yenilenebilir enerji konusu masaya yatırıldı.

ENERJİ-MADENCİLİK 29.09.2022, 11:46
BEGD Ekonomi Masası’nda enerji verimliliği ve elektrik değerlendirildi
banner23

BEGD tarafından başlatılan “Ekonomi Masası” etkinlikleri farklı konularda uzman firma temsilcilerinin katılımıyla devam ediyor.

BEGD üyeleri, LimaDEM Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Olgun Şafak Karabiber’in ev sahipliğinde endüstriyel elektrik özelinde, yenilenebilir enerji, enerji sektörünün geleceği ve Bursa’da elektrik sektöründe yaşanan gelişmeleri masaya yatırdı.

BEGD Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Nuri Yavuz ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu etkinlikte açıklamalarda bulunan Başkan Yavuz, “Her sektörün temsilcileriyle bir araya gelerek, o alandaki sorunları ve çözüm önerileri hakkında bilgi alıyoruz. Gündemdeki sıcak yerini koruyan elektrik enerjisini masaya yatırdık. Katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

LimaDEM Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Olgun Şafak Karabiber de ekonomi gazetecilerini ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

LimaDEM olarak sanayi kuruluşlarının elektrik projelerinde mühendislik, danışmanlık ve taahhüt çalışmaları yaptıklarını belirten Olgun Şafak Karabiber, 5 yıl önce 15 m² alanda LimaDEM’i kurduğunu şimdi ise 1000 m² alanda hizmet vermeyi sürdürdüklerini ifade etti. 

Elektrik sektöründe öncü firmalar arasında olduklarını söyleyen Olgun Şafak Karabiber, gündemde olan yenilenebilir alanında da çalışmaları olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu, “LimaDEM Elektrik, projelendirme, aydınlatma ve kuvvet tesisatları yanında yangın algılama, telefon ile data sistemleri gibi bir fabrikanın ihtiyaç duyabileceği tüm hizmetleri sağlıyoruz. Son yıllarda revaçta olan yenilenebilir enerji yani GES ve rüzgâr enerji santralleri gibi sektörlere de yöneldik. Sektörden talepler bu yönde ve bizim de kuruluş felsefemiz olan ihtiyaçlara cevap verme anlayışımızın gereği olarak gelişmelere kendimiz hazırlıyoruz. Genel olarak otomotiv firmalarıyla çalışıyoruz. Bu nedenle bizim önceliğimiz zaman ve üretimin aksamaması. Günün 24 saatinde hazır bekleyen mühendisimiz ve saha personelimiz var”

Açıklamalarında enerji tasarrufuna ve elektrikte yaşanan kayıplara da dikkat çeken Karabiber şöyle konuştu, “Bizim kompanzasyon dediğimiz panolarımız var. Büyük işletmelerde kullanılması isteniyor yanlış kullanıldığında veya kullanılmadığında ülkemize çok büyük bir yük. Bursa’da çalıştığımız işletmelerin kompanzasyon panolarını kontrol ettik ve çalışır hale getirdik. Bunun yanında işletmelerin aydınlatma sistemini de elden geçirerek yeni tasarruflu teknolojiler uygun aydınlatma araçlarını kullandık. İsraf söz konusuydu biz de israfı en az indirmeye çalıştık. Bu nedenle yenilenebilir enerji alanına çok önem veriyoruz. Bu alanda şartname yoktu, bakanlıktan ve odalardan destek alarak yenilenebilir enerji alanında şartname hazırladı. Hangi alanda olursa olsun enerji alanında şartnameler oluşturulmalı ve o şartlara göre her şey yapılmalıdır. Proje bazında profesyonel olarak enerji sektöründe faaliyet gösterilmelidir.”

banner24
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner36
banner31
22°
kapalı
banner39
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?