banner21

banner13

banner28

Rüzgar türbini kule üreticisi Gesbey ikinci fabrikasını açtı

Beyçelik Holding ve GRI Renewable Industries (GRI) ortaklığı ile 2011 yılından bu yana Bandırma Organize Sanayi Bölgesinde rüzgar türbini kule üretimi gerçekleştiren Gesbey 26 Eylül Salı günü aynı bölgede ikinci fabrikasının açılışını gerçekleştirdi.

ENERJİ-MADENCİLİK 29.09.2023, 00:47
Rüzgar türbini kule üreticisi Gesbey ikinci fabrikasını açtı
banner23

Toplam 30 Milyon Avro yatırımla yapılan yeni fabrikanın açılış törenine Beyçelik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Faik Çelik, Beyçelik Holding CEO’su Baran Çelik, GRI Renewable Industries Yönetim Kurulu Başkanı Jon Riberas Mera, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Gönen Kaymakamı Arslan Yurt ve Gesbey şirket çalışanları katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Fabrika Müdürü Hakan Gönenç “Bugün ikinci fabrikamızın açılışını yapmanın gururunu yaşıyoruz. Toplam 108 bin metrekarelik alana kurulu yeni fabrikamızda yılda çapı 6.4 metre ve 120 ton ağırlığında 110 adet rüzgar türbini kulesi üreteceğiz. Globaldeki değişimler, sektörel trendler, müşterilerimizden gelen talepler doğrultusunda müşterilerimiz için sadece bir rüzgar kulesi tedarikçisi değil daha fazlası olmak için geleceğimize yatırıma devam edeceğiz. İlerleyen yıllarda farklı kule komponentlerini de bünyemizde üretmek için hazırlıklarımızı bir yandan yürütüyoruz” dedi.

ÜRETİM KAPASİTEMİZ YÜZDE 30 ARTACAK

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılını kutladığımız 2023 yılında ikinci fabrikalarının açılışını yapıyor olmanın çok gurur verdiğini belirten Beyçelik Holding CEO’su Baran Çelik konuşmasında şunları söyledi: “Sürdürülebilir bir gelecek için yenilenebilir enerjinin önemini bilen bir Grup olarak bu doğrultuda yatırımlarımıza hiç ara vermedik. Bugün bu yatırımlarımız sonucunda ikinci fabrikamızın açılışını yapıyoruz. Yeni fabrikamız ile birlikte hali hazırda yılda 320 eş değer kule üretimi kapasitemiz yüzde 30 artış sağlayacak ve 120 kişiye yeni istihdam olanağı yaratıyor olacağız”.

GRI Renewable Industries Yönetim Kurulu Başkanı Jon Riberas Mera ise gerçekleştirdiği konuşmada; “Türkiye yatırım yapmak için dost bir ülke. Türkiye’de ve bulunduğumuz bölgede de her zaman bu desteği hissettik. Çelik Ailesi ile yıllardır birlikte çalışıyoruz. Bizim için her zaman güvenilir bir iş ortağı oldular ve daha yıllarca ortaklığımızın devam edeceğine inanıyorum. Çelik ailesine, yerel otoriteye, müşterilerimize, tedarikçilerimize, Gesbey Bandırma ekibine, bugün bu özel kutlama gününde burada olmamızı sağlayan herkese destek ve yardımları için teşekkür ediyorum” dedi.

banner24
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner36
banner31
13°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?