banner21

banner13

banner28

Bursa’nın ilk sismik izolatörlü kentsel dönüşüm projesi yolda

Bugüne kadar gerçekleştirdiği nitelikli konut projeleriyle sektörünün öncü firmalarından olan Adiloğlu Grup, Bursa’nın ilk sismik izolatörlü konutlarını hayata geçirecek.

İNŞAAT 22.08.2023, 10:33
Bursa’nın ilk sismik izolatörlü kentsel dönüşüm projesi yolda
banner23

İlk olarak geçtiğimiz aylarda Bursa Teknik Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Beyhan Bayhan ile bu konuda bir akademik işbirliği protokolü imzalayan Adiloğlu Grup, sismik izolatör kullanılacak Değirmenönü Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesi için düğmeye bastı.

Bursa’nın ilk sismik izolatörlü konut projesinin sözleşmesi Adiloğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Adiloğlu ile mülk sahibi Mehmet Cüneyt Elibol arasında imzalandı. Bursa’da bir ilk olarak sismik izolatörlü olarak 3 bin 50 metrekarelik alanda inşa edilecek tek blokluk proje aynı zamanda A sınıfı enerji verimliliği sertifikalı sistemlerle donatılacak. Güneş enerji sistemlerinin yer alacağı akıllı binada güneş enerjisinden faydalanarak elektrikli araçlar şarj edilebilecek. Projede aynı zamanda yağmur suyu depolama sistemi yer alacak.

Proje hakkında bilgi veren Adiloğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Adiloğlu, “Değirmenönü Mahallesi’nde inşa edeceğimiz kentsel dönüşüm projemizi sismik izolatörlü olarak yapacağız. Bu projeyi Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Beyhan Bayhan ile İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin de gözetiminde gerçekleştireceğiz. Sismik izolatör kullanarak yapacağımız bu projemizle birlikte farkındalık oluşturup, tüm kentsel dönüşüm projelerinde bunu uygulayabiliriz. Bu konuda nitelikli kentsel dönüşümü arzu eden mülk sahiplerine ihtiyacımız var. Ben burada mülk sahibimiz Mehmet Cüneyt Elibol’a teşekkür etmek istiyorum. Sismik izolatör ve enerji verimliliği konusundaki bizim yaklaşımlarımıza tereddüt etmeden tam destek verdi” dedi.

Projelerinde birçok farklı yeniliklere de yer vereceklerini anlatan Muhammet Adiloğlu, şunları söyledi:

“Aynı zamanda A sınıfı enerji sertifikasına sahip binalar yapmaya çalışıyoruz. Bu projemizde de sismik izolatörün yanında enerji verimliliği en yüksek sertifikasyona sahip bir bina ortaya çıkarıp, güneş enerjisinden istifade ederek vatandaşlarımızın yeni nesil araçlarını şarj edebilecekleri sistemleri ekleyeceğiz. Merkezi ısıtma sistemi de dahil olmak üzere tüm mekanik sistemlerde en son teknolojiyi kullanacağız. Projemizde ayrıca yağmur suyu depolama sistemi yer alacak. Tam otomasyon sistem alt yapısına sahip ‘Akıllı Ev’ sistemi ile konut sahiplerine konforu sağlayacağız. Yaklaşık 6 dönümlük bir arazide, yol ve yeşil alan terki yapıldıktan sonra 3 bin 50 metrekarelik imar parselinde kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz.”

Mülk sahibi Mehmet Cüneyt Elibol ise sismik izolatörlü kentsel dönüşüm projesini gerçekleştirmek için 6 Şubatta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden çok daha önce harekete geçtiklerini belirterek, farklı, sağlam ve kullanışlı bir bina inşa etmeyi arzu ettiklerini ifade etti. Elibol, “Projemizde her bir dairenin oto parkı, A sınıfı enerji verimliliği sağlayan sistemleri, elektrikli araçlar için güneş enerjisinden faydalanan şarj istasyonları, yağmur suyu depolama sistemleri gibi özellikleri olsun istedik ve projemizi bu özelliklerle inşa edeceğiz. Adiloğlu İnşaat’ın yenilikçi yaklaşımı ve kaliteli ve sağlam yapılar inşa etme anlayışı bu firmayı tercih etme sebebimiz oldu. Birlikte sakinlerinin güvenle yaşayacağı bir yuva inşa edeceğimize inanıyorum” ifadelerini kulandı.

banner24
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner36
banner31
14°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?