banner21

banner13

banner28

Akyükselen İnşaat, yeni proje için yıkıma başladı

Uzun bir süredir Bursa’nın gündeminde yer alan 1050 Konutlar Bölgesi’ndeki kentsel dönüşüm, yıkım çalışmaları ile sürüyor. Bölge sakinleri ile ilk anlaşma sağlayan firmalardan olan Akyükselen İnşaat, bölgede kentsel dönüşüm yapacağı sitelerde yıkımlara başladı.

İNŞAAT 17.09.2023, 15:38 17.09.2023, 13:02
Akyükselen İnşaat, yeni proje için yıkıma başladı
banner23

Akyükselen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve İMSİAD Başkanı Şeref Demir, yıkım çalışması ile Bursa adına çok önemli bir çalışmayı hayata geçirdiklerini belirtti. Şeref Demir, “Ülkemizin beka sorunu olarak görülen riskli yapı stoğunu eritmek adına, hem ülkemiz hem de şehrimiz için çok önemli bir yıkımı gerçekleştiriyoruz. Bu bölge 10-11 yıldır kentsel dönüşüm bekleyen, riskli bir bölgeydi. Lokasyon olarak Bursamız’ın önemli bölgelerinden biri. Burada 2 bin 3 yüze yakın daire söz konusu, kentsel dönüşüm çalışmaları başladığı zaman 5 bine yakın daire imalatı söz konusu olacak. Site sakinlerine taahhüt ettiğimiz daireleri 18 aylık süre içerisinde teslim etmeyi planlıyoruz” dedi.

Yakın zamanda yaşadığımız yüzyılın felaketinin ardından, yeni depremler gerçekleşmeden, can ve mal kayıpları yaşanmadan önce herkesin kendi gücü oranında elini taşın altına koyarak sorumluluk almasının elzem hale geldiğini vurgulayan Şeref Demir, “Elimizden gelen fedakarlığı bu afetler yaşanmadan önce yapalım mantığı ile hareket ederek, kar marjı hesaplarını arka plana atarak doğru kentsel dönüşümün sağlanabilmesi için elimizden gelen her şeyi yapmak üzere harekete geçtik. Kısa süre içerisinde bölgenin tamamı yıkılmış olacak ve Bursamız için değerli bir bölge ortaya çıkacak. Bu 11 yıllık süre içerisinde yaşanan çözümsüzlük sorununu ortadan kaldıran Bursa Büyükşehir Belediyemizin tüm yetkililerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

BURSA’YA GÜZEL BİR BÖLGE KAZANDIRACAĞIZ…

Türkiye’nin yapılan tüm düzenlemeler ve çalışmalarla inşaat alanında çok önemli bir yere geldiğini anlatan Şeref Demir, kentsel dönüşümle birlikte yenileyecekleri binaların özelliklerini anlatarak şunları söyledi:

“Artık bina inşasında ülkemiz belirli bir noktaya gelmiş durumda. Bundan sonra yapılacak tüm binalar sağlam olacaktır. Yeter ki projeler sahada sağlıklı bir şekilde uygulansın. Binalarımız genellikle her katta 6 daire olacak şekilde, köşe dairelerimiz 3+1, ortada bulunan dairelerimiz 2+1 olacak şekilde tasarlandı. Yapılarımız zemin artı 7 kat ve alt katlarda otopark, sığınak yer alacak şekilde projelendirildi. Yasanın izin verdiği şekilde her daireye bir otopark yapma gayretiyle çözüm üreteceğiz. Ortaya yaşanabilir güzel alanlar çıkacak.”

SİTE SAKİNLERİ MUTLU…

Yıkım çalışmaları gerçekleştirilen Öncü Sitesi sakinleri temsilcisi Zekeriya Erkul, çalışmalar için tüm yetkililere teşekkür ederek, “Bölgemizde kentsel dönüşüm olarak imza atan sitenin sakinleriyiz. Evlerimizin birebir ve daha iyi bir şekilde yenilenecek olması bizleri mutlu ediyor. İnşallah hep birlikte daha güvenli mekanlarda yaşamımızı sürdüreceğiz” dedi. Site sakini Varol Parlak da, yaklaşık 30 yıldır bölgede yaşadıklarını belirterek, “Büyük bir deprem geçirdik. Çok şükür bir şey yaşamadık ama evlerimiz iyice eskidi. Çok şükür iyi bir firma ile anlaştık ve yeni evlerimize kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullanırken, eşi Filiz Parlak ise yeni evlerine kavuşacak olmaktan dolayı duydukları sevinci dile getirdi. Kooperatifi kuruluşunda daire satın alarak, 1050 Konutlar’ın ilk inşasından bu yana burada yaşadıklarını anlatan site sakini Hasan Abi yetkililere teşekkür ederken, eşi Hatice Abi ise bir çok anı biriktirdikleri evleri yıkılırken, yeni evlerine kavuşacak olmanın buruk sevincini yaşadıklarını söyledi.

banner24
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner36
banner31
14°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?